Sculptra

Hudforyngelse med Sculptra, langvarigt ansigtsløft uden kniv. En semipermanent filler – en voluminizer som gør din hud tykkere med et løft , som da du var yngre.

Den aktive substans i Sculptra, er Poly-L- Laktat (mælkesyre). Mælkesyre dannes bl.a. i vores muskler hele tiden, og er således en naturlig substans i mennesker. Det har været brugt i mere end 30 år, på forskellige måder, f.eks. som kirurgisk trådmateriale. Det er bl.a. godkendt til at genoprette hulheder i huden (lipoatrofi) ved forskellige sygdomme, og til udstramning af tynd, løs, ældet, solskadet hud. I de senere år, er det nu også i Danmark blevet kendt og populært, direkte at stimulere hudens bindevævsdannende celler, med en naturlig substans (mælkesyre). Hermed øges hudens bindevævsmængde, hvilket giver huden en gradvis tykkere, naturlig og langvarig struktur, der strammer huden op, som den var, da du var yngre. Efter nogle måneder ses en formindskning, eller udretning af linjer, rynker og folder i huden. Denne metode, til langvarig hudforyngelse (ansigt løft uden kniv), har været populær og anvendt udbredt i verden i mere end 20 år.

Sculptras resulterer i øgede, og naturlige bindevævsfylde med dit eget kollagen, strammer huden regelmæssigt op. Således at hudens rynker, folder, ar, og indsunkne områder bliver mindre synlige.

Der sker både en indre, og en ydre langvarig og behagelig foryngelse. Det er således dit eget bindevæv, dannet på behandlingsstedet, som kommer til at fylde. Hvilket gør din hud yngre igen, med en naturlig hudfortykkelsesstruktur og fylde, som strammer huden op.

Denne effekt holder i flere år, og den vil da med få sjældne behandlinger, (boosters), kunne holde din hudforyngelse ved lige.

Virkningsmekanisme:

Når Sculptra placeres dybt i hudens bindevæv, i kontakt med bindevævsdannende celler, får Sculptra, cellerne til at yde mere, og danne flere bindevævsstrukturer, f.eks. kollagen. Denne proces tager tid, og kræver ofte flere behandlinger. Til gengæld holder denne form for hudforyngelse i 2-5 år, efter en færdig behandlingsserie.

Du skal regne med, at der kræves flere behandlinger, afhængig af, hvor løs huden er. Sædvanligvis er 2-3 behandlingsdele, med 3-4 uger i mellem, ikke ualmindelig. Du begynder først, at kunne se et overfladeresultat 3-4 mdr., efter den sidste behandlingsdel. Der vil være maximal effekt at se, efter 7-8 mdr. Herefter, holder virkningen i nogle år.

Sculptra behandling, udføres altid af speciallæge Vibeke Kassis. Før en behandling, skal man konsulteres, og have betænkningstid på minimum 5 dage. Ved konsultationen, vil du modtage dybdegående information omkring det forventede resultat, eventuelle bivirknings risici, samt afstemning af behandlingsområder mm.

Du er velkommen til at tage en bisidder med til konsultationen.